Osnivačica i izvršna direktorica poslovnog Sistema “MKEF” iz Švedske, g-đa Suzana Rovčanin Teodorescu boravila je 18.09.2019. godine u službenoj posjeti Centru za profesionalnu rehabilitaciju, kada je upriličen prijem u kabinetu direktora Mila Paunovića.

Tom prilikom direktor Milo Paunović  je saopštio  da mu predstavlja veliko zadovoljstvo i čast to što je imao priliku da upozna, održi sastanak i zvanično uspostavi saradnju sa g-djom Suzanom Rovčanin Teodorescu i njenom kompanijom “MKEF”. Direktor je upoznao gošću sa kratkim istorijatom Centra za profesionalnu rehabilitaciju, bitnijim aktivnostima koje su realizovane od njegovog osnivanja do danas i trenutnim stanjem u Centru.   Posebno je istakao ideje čija je realizacija planirana za naredni period.

G-đa Suzana Rovčanin Teodorescu se u svom uvodnom izlaganju  zahvalila direktoru Paunoviću i rukovodiocu Službe za pravne i opše poslove g-dinu Alminu Hasoviću  na današnjem prijemu. U nastavku je izrazila ogromno zadovoljstvo zbog činjenica da je Crna Gora po prvi put dobila instituciju kao što je Centar za profesionalnu rehabilitaciju, a ona i njena kompanija  partnere i prijatelje. Takođe izrazila je spremnost da Centru pruži svaku moguću pomoć i podršku u rješavanju svih izazova i problema skojima će se Centar tokom rada suočavati.  Saopštila je i da će kao prvi korak u tom pravcu za predstavnike Centra  organizovati studijsku posjetu Kompaniji “MKEF” u  Švedskoj.  

Na poziv i molbu direktora Paunovića, g-đa Rovčanin Teodorescu je iskazala spremnost da ubrzo opet  posjeti Centar za profesionalnu rehabilitaciju i svim zaposlenima održi motivaciono predavanje.

Inače današnja posjeta je rezultat duže i intenzivne komunikacije i dogovora Centra za profesionalnu rehabilitaciju i poslovnog sistema “MKEF”. Radi se o Kompaniji u kojoj je zaposleno preko 100 ljudi, uglavnom  osoba sa invaliditetom, u kojoj se usluge vrše na na 20 jezika. Suzana Rovčanin Teodorescu je rođena Bjelopoljka, u Švedskoj radi već 20 godina, defektološkinja  je i osoba je  sa invaliditetom, obzirom da je bez ostatka vida. U periodu od 2000 do 2009 godine bila je ombudsman u regionu Kronoberg za osobe sa invaliditetom. Nakon toga osniva kompaniju “MKEF” s namjerom da pomogne ljudima koji imaju poteškoće u integraciji i zapošljavanju.  Zbog svog iskustva u radu sa licima koji imaju poteškoće u zapošljavanju i integrisanju Suzana je i motivacioni predavač u Švedskoj i drugim EU državama i o njenom radu i životu se trenutno u Švedskoj  snima dokumentarni film. Zbog svojih izuzetnih  rezultata u radu bila je i počasni gost švedskog kralja na proslavi 40 godina od njegovog krunisanja. Ona je na toj ceremoniji bila u svojstvu jedne od 100 najuspješnijih šveđana i šveđanki  koji su u predhodnom periodu postigli najbolje rezultate u radu. Na poziv ministra socialnog rada iz Austrije zajedno sa švedskim ministrom za rad nastupila je kao  motivacioni  predavač  u prisustvu drugih ministara iz EU.

(Visited 621 times, 1 visits today)
Last modified: February 12, 2020
Skip to content