U petak, 12. jula 2019. godine, u hotelu Hilton u Podgorici, održana je Konferencija “Zaštita osoba s invaliditetom od diskriminacije – trenutno stanje i izazovi”, kao dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada, koji Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) sprovodi u partnerstvu s Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), a uz finansijsku podršku Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Na Konferenciji su govorili: Koordinator projekta UMHCG i predsjednik Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore, Milenko Vojičić; Izvršna direktorka UMHCG, Marina Vujačić; Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav; Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore, Mehmed Zenka i; Zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Siniša Bjeković. Ovom prilikom su Memorandum o razumijevanju i saradnji u postizanju pune socijalne inkluzije i zaštite od dikriminacije lica sa invaliditetom u Crnoj Gori potpisali predsjednik Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore Milenko Vojičić, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i ministar rada i socijalnog rada Kemal Purišić.

Ispred JU Centra za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica ovom događaju su prisustvovali rukovodilac Službe za pravne i opšte poslove Almin Hasović i radna terapeutkinja Amra Dacić.

Fotografije: Disability Info

(Visited 156 times, 1 visits today)
Last modified: September 16, 2019
Skip to content